Szaunák 2017-11-23T13:20:25+00:00

Szaunák

Miért érdemes szaunázni?

A szauna az egészséges életmód elengedhetetlen része. Méregtelenít, javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt és megszépíti a bőrt.

Európában a legelterjedtebb szaunafajta a finn szauna. A szaunázás frissítő hatását a magas hőmérséklet és az alacsony páratartalom biztosítja. Szaunázáskor a test véredényei szűkülnek és tágulnak, ezáltal növekszik a test ellenállóképessége és felgyorsul a méregtelenítés. Emellett a szívre és a vérkeringésre is jó hatással van.

Nagy előnye a szaunázásnak, hogy jó hatása van egészségügyi állapotunkra és hatásos mindenféle betegség ellen. Kutatók szerint a legtöbb betegség a stresszre vezethető vissza. Például hátfájás, szorongás, álmatlanság, fejfájás, depresszió. A szauna megoldást jelenthet mindezen betegségekre.

Egy 20 perces szaunázás nyugtatólag hat az agyra és elősegíti a mélyebb és intenzívebb alvást is. A meleg hatására bemelegednek és ellazulnak az izmok, izületek, megnyugszik az idegrendszerünk. Fellazítja a leragadt izomkötegeket. A szauna rendkívül hatékony lehet az ülőmunkát végzőknél oly gyakori izomgörcsök, izomcsomók feloldására.

A szaunázásnak nagy szerepe van az izomláz enyhítésében és segít a fogyásban is! Továbbá szépségünkre és bőrünkre is pozitív hatást gyakorol! Javítja a bőr vérellátását, megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől, ezáltal az “megfiatalodik”. Lágyabb, puhább, bársonyosabb, rugalmasabb lesz. Már heti egy alkalommal történő szaunázás hozzájárul, hogy a bőr pórusai kitisztuljanak, a bőr ápolttá és feszültté váljon.

szauna Szaunák

Kétszintes, 8 férőhelyes Szaunával várjuk Vendégeinket. Az uszoda részleg árlistája magába foglalja a szauna használatot.

További információ az uszoda recepcióján: +36 1 877-5989, +36 20 334-0365

A szauna használati szabályokat itt lehet letölteni.