Medencék

Miért válassza az ÚSZÁST…

Mozogni mindenképpen kell! Azt hiszem, ez sokunk állandó gondja. Kéne valamit sportolni, de mit? Olyan nehéz elindulni, különben is, olyan macerás az egész. Most is inkább szeretnék még egy kicsit aludni…

Ha valaki fogyni szeretne, annak az úszás nem a legmegfelelőbb mozgásforma (persze több, mint a semmi!), de különben nagyon hasznos. Egyrészt azért, mert megmozgat minden izmot – kart, lábat, hátat, de a felhajtóerő miatt nem terhelődnek az izületek. A víz ellenállása miatt viszont intenzívebb munkát kell végezni, ha előre akarunk jutni. Eközben fejleszti a kondíciót, a legtöbb izomcsoportot egyszerre, alaposan megmozgatja, ezáltal erőt, állóképességet és rugalmasságot biztosít.

Úszás közben az oxigénfelvételünk és -leadásunk egyensúlyban van, így javul a tüdő és a szív keringése, egyenletesen lehet növelni teljesítőképességüket. Segít a helyes testtartás kialakulásában, megtartásában is. Kiváló gyógyhatásai mellett érdemes megemlíteni az úszás szépségét: ahogy testünk szinte súlytalanul lebeg a medencében vagy a tóban, ahogy a hideg víz körülvesz bennünket – igazi ellazulást engedve.

a3c53635ac2e6e6f Girl Swimming.xxxlarge 2x e1457473659614 Medencék

Úszómedence

medencek e1459930150548 Medencék

Az Uszodában 33 m-es, 8 sávos, télen fedett, nyáron szabadtéri medence várja az úszni és felfrissülni vágyó kedves Vendégeinket! Sávbeosztásunkról érdemes tájékozódni honlapunkon vagy az uszodarecepción.

Medencehossz: 33 m
Vízmélység: 2 m
Vízhőfok: 25-26 C

Tanmedence

ST5 5245 1000x666 Medencék

Az Uszoda épületében található 15m-es, 3 sávos tanmedencénk, mely várja az úszni tanuló és úszni tudó kedves Vendégeinket.

Medencehossz: 15 m
Vízmélység: 1,05 m
Vízhőfok: 32 C

Élménymedence

IMG 5570 1000x665 Medencék

A nyolcsávos feszített víztükrű úszómedence mellett, tanmedencével, valamint 28°C-os élménymedencével (csúszda, nyakzuhany, gomba) várjuk a kikapcsolódni és sportolni vágyókat.

Vízmélység: 1,40 m
Vízhőfok: 28 C

Pezsgőmedence, masszázsmedence

A pezsgőfürdő nem más, mint a víz és a levegő megfelelő összhangjával elért, vérkeringést fokozó masszázs. A masszázs műveletét a meleg víz és a levegő keverékéből álló vízsugár végzi. A pezsgőfürdőben a test súlya 90%-kal csökken, így az izmok és ízületek tehermentesülnek. Az erőteljes vízsugár ellazítja a megfeszült izmokat és serkenti az endorfin termelést. A kellemesen pezsgő meleg víz fellfrissíti a testünket és a lelkünket egyaránt.

A pezsgőfürdő előnyei

  • Kítűnő Stresszoldó hatása van. A meleg vízben történő ellazulás hatására csökken a stressz, az izmok feszültsége, a gyors szívverés, a fejfájás, a krónikus fájdalmak.
  • Relaxációs hatása van. Pezsgőfürdő használata után pihentetőbb az alvás. Általános ellazító hatása után az izmok feszülése elmúlik, idegrendszerünk megnyugszik. Ebben az állapotban nyugodtabb, pihentetőbb alvásra számíthatunk.
  • Segít a narancsbőr, viszerek eltüntetésében, megelőzésében. A keringésre és az anyagcserére gyakorolt jótékony hatása felgyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből, ezáltal lassítva a cellulitisz és a visszerek kialakulását.
  • Enyhíti a vérkeringési- és anyagcsere-zavarokat. A test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, a sejtek számára szállított oxigén és tápanyag mennyisége többszörösére nő.
  • Alkalmas a mozgásszervi panaszok enyhítése. Az izmok és ízületek felszabadulnak a teher alól, a szövetek, izmok ellazulnak, a reumás fájdalmak enyhülnek
  • Rendszeres használat esetén általános állapot javulás tapasztalható. A meleg víz felhajtóereje tehermentesíti ízületeinket, és segíti azok regenerálódását. A pezsgőfürdő befúvókon át beáramló víz jótékonyan masszírozza az izmokat. A pezsgőfürdő rendszeres használata egészségjavító hatással van a szervezetre. Serkenti a vérkeringést, javítja a szervezet természetes ellenálló képességét, csökkenti az izomlázat, és az ebből adódó fájdalmakat. Rendszeres használata (napi 15-20 perc) elősegíti egészségi állapotunk megőrzését.

masszázsmedence 1 1024x681 Medencék

Vízfelület: 4,5 m2
Vízmélység: 0,95 m
Vízhőfok: 32-34 C

2017-11-07T09:43:35+00:00